Teaching Mission Translations


Back to List of Translations
Print This Document

D-Michael - A Hope For The Ages - Mar 30, 2011 - Monjoronson.com Paul Conklin
Hoop der Tijden.
Door Christus Michael via Paul Conklin.
30 Maart 2011

Vertaling door Wivine Smets en Michel Ardoullie.
(Voorwoord van de T/R zender: Beste vrienden, binnen in uw bewustzijn ligt de hoop voor de toekomst: dat kostbare Fragment van de Levende Vader, dat ons wil leiden, nu we aan een eindeloze ontdekkingsreis beginnen. Onze geliefde Schepper Zoon deelde mij dit mee en Hij wenst dat ik dit doorgeef.)

Mijn lief kind, dit is uw Vader (Christus)Michael. Ontdekking is een continu proces. Het is niet zo dat u op een ochtend wakker wordt en dat u kunt zeggen, "Ik heb het allemaal voor elkaar.» Zelfs als zoiets mogelijk was, waar blijft dan de vreugde in dit alles? De vreugde bevindt zich in het vermogen om de komende dingen te ontdekken, die net om de hoek verschijnen. Terwijl u door dit leven wandelt, zal uw vreugde toenemen, omdat u zo veel prachtige dingen zult ontdekken. Maar ik spreek hier niet over materiële ontdekkingen. Ik spreek over de geestelijke ontdekkingen. Want daar ligt de ware schat. Achter elke hoek, net na elke bocht, staat er een andere ontdekking te wachten, die wacht om door u gevonden te worden.

U bent een universumwaarde in de maak. U denkt dat wat er te ontdekken valt buiten u ligt. Maar ik vertel u, mijn kind, dat de meest verbazingwekkende ontdekkingen, die ontdekkingen zijn die u binnenin u zult vinden. U moet geen landen en zeeën doorlopen om tot deze ontdekkingen te komen. U moet niet over heuvels en dalen trekken om deze ontdekkingen te doen. Want het is binnenin uw bewustzijn dat u zult reizen. U zult naar verre plaatsen en landen trekken, maar volledig in het comfort van uw eigen bewustzijn.

Uw Serafijnse Behoeder buigt altijd voor het licht dat schijnt, het licht dat schijnt bovenop uw bewustzijn. Dit licht is als uw reisgids. Deze reisgids heeft een oneindig diepe kennis. Deze reisgids heeft u zoveel te tonen. U luistert met opwinding naar uw gids terwijl hij u eindeloze verhalen over de kosmos vertelt. Hij vertelt u over verre landen en verre werelden. Hij vertelt u dat hij u met plezier naar deze gebieden zal brengen waar u eindeloze ontdekkingen zult doen.

Van al deze schatten, die ik u toon, mijn kind, bent u de grootste schat. U bent mijn meest waardevolle ontdekking. Want ik heb gereisd van wereld tot wereld en van universum naar universum om u te ontdekken. Uw reisgids zal u over al deze dingen vertellen en nog veel meer. Zijn kennis is onuitputtelijk. Zijn geduld is legendarisch. Zijn onderwijsmethoden zijn onaantastbaar. Want Hij wijst u de weg door zijn eigen leven en  voorbeeld te tonen. Als u Hem begint te ontdekken, zult u alle dingen beginnen te ontdekken, omdat in Hem alle dingen, alle betekenissen en alle waarden verblijven. Dus, als u de fout hebt begaan om buiten u te kijken voor alle antwoorden, wendt dan gewoon uw blik af en kijk naar binnen.

Breng uw bewustzijn tot rust van al dat lawaai en die chaos. Vindt elke dag een paar momenten om u te verbinden met Hem (God Fragment). Zoek een paar momenten om u te verbinden met diegene (God Fragment) die u zal leiden naar oneindige ontdekkingen. Stelt u in uw gedachten een kaars voor. Laat uw gedachten zich richten op die kaars. Laat de drukte in uw gedachten verdwijnen, daar u in die ruimte de Oneindig Ene zult vinden en ontdekken. Van alle ontdekkingen, die u zult maken, zal deze de meest gedenkwaardige ontdekking zijn die u ooit kunt maken.

Mijn lieve kostbare kinderen dit is het antwoord op al uw problemen. Als u zich een ogenblik zou willen afwenden van het constante lawaai en de chaos, dan kunt u iets vinden dat u zal helpen. Die Ene staat te popelen om u te helpen. Hij is zo enthousiast om u de weg te tonen en te begeleiden door middel van een nooit eindigende reis vol van vreugde en ontdekkingen. Hij wenst de ketenen van uw bewustzijn te breken. Hij wenst uw co-creatieve partner te worden. Hij wenst samen te smelten met u. Hij wenst samen met u deze ontdekkingsreis te ondernemen.

Daarin ligt de hoop voor de toekomst. Wanneer mijn kinderen zullen ontwaken in deze hoop, zullen zij een ongeëvenaarde vreugde vinden. Weg zullen die eindeloze dagen zijn van hopeloosheid en duisternis. Weg zullen de dagen zijn van ellende en lijden. Wanneer u uw aandacht wegtrekt van uw eigen zelf om te kijken naar Hem, die in het centrum van alle dingen huist, dan zal uw genezing beginnen. Als u het maar zou weten, mijn kinderen, als u het maar zou weten. Maar nu weet u dat de Levendige en Oneindige Vader gekomen is. Hij is gekomen met vreugde en speelsheid. Hij is gekomen om u te leiden op een eindeloze ontdekkingsreis.

Ik toon de weg mijn kinderen. Wanneer u tot mij komt dan toon ik u de weg naar die Ene. Vergeet niet mijn menselijk leven en wat ik bereikt heb. Net zoals u uw Eeuwige Vader binnenin uw bewustzijn kunt ontdekken, kunt u Hem ook ontdekken door mijn menselijk leven te onderzoeken. Herinnert u zich die gedenkwaardige gelegenheid toen ik het laatste avondmaal nam met mijn volgelingen? Herinnert u zich dat ik de voeten van mijn kinderen, mijn broeders, waste? Wat denkt u dat er zou gebeurd zijn als mijn Oneindige Vader daar in mijn plaats was geweest? Denkt u niet dat de Oneindige Vader hetzelfde zou gedaan hebben? Ik toonde gewoon aan mijn volgelingen, aan de rest van de wereld en aan een heel universum, wat mijn Vader zou gedaan hebben indien hij hier in het vlees was geweest.

Ik onthulde gedurende mijn levensloop wat een soort persoon de Eeuwige Vader is. Dus, u zult Hem ontdekken door mijn leven te onderzoeken en door u naar binnen te keren om het Fragment van de Eeuwig Ene te vinden die aanwezig is in uw bewustzijn. Laat uw ontdekkingsreis hier beginnen op deze kleine planeet, die Urantia genoemd wordt. U bent al begonnen met deze ontdekkingsreis en het zal een nooit eindigende reis zijn. HIJ is de hoop der Tijden. Stelt u voor dat alle bewoners van Urantia Hem zouden ontdekken, dan zouden alle lichten opvlammen. De mensheid zal dan het levensgeheim ontdekt hebben. Zij zal De Ene ontdekt hebben die het centrum van alles is.

Ze zullen een hoop voor de Tijden ontdekt hebben en niet in een ver land of op een verre wereld. Zij zullen deze hoop voor de Tijden ontdekt hebben exact binnenin hun eigen bewustzijn. Het is vanaf dat punt dat u bewust zult zijn van de hoop der Tijden. Een nooit eindigende ontdekkingsreis zal hieruit voortvloeien. Wat zult u ontdekken, mijn kinderen? Dingen die prachtiger zijn dan ik u kan onthullen. Achter elke hoek en rond elke bocht zult u eeuwige ontdekkingen doen en deze ontdekkingen zullen nooit eindigen. Ze zullen nooit eindigen omdat u de hoop der tijden zult ontdekt hebben en u zult dit nooit meer laten gaan.
Mijn lieve en geliefde kinderen, verblijf steeds in mijn vrede.

EINDE.

Voor definities en uitleg over de woorden in BLAUW gelieve het Urantia Boek te consulteren op
http://www.urantia.org/
14 vertalingen zijn beschikbaar bovenaan.