Teaching Mission Translations


Back to List of Translations
Print This Document

Albuquerque, Nieuw Mexico, 24 April, 2003.

Cherubijn: “Betreffende Bob?”.

Onderwerp: “Vreedzaamheid (Universum Patroon).”


                                               Ontvangen door Gerdean Bowen.


Bob: “Betreffende Bob? Goedenavond mijn vrienden. Een prachtige dag in jullie omgeving. Een voorjaar's atmosfeer na Pasen, met een nieuw begin.


“Wij nemen over en pikken de draad op, waar je gebleven bent met de discussie betreffende de middenwezens die jou op je reis vergezelden, tot in het gebied van je ‘gewone werkzaamheden’.


“De ontvanger ‘verneemt’, hoe triest mijn gezegde klinkt, ‘gewone werkzaamheden’, wanneer je het plezierig vindt om te gaan ‘Winkelen’. Het is interessant, dat je deze werkzaamheden aantrekkelijk noemt. En toch, in de eenvoudige werkzaamheden van jouw levenswijze, het schijnt, dat je grondbeginselen van Vreedzaamheid ontmoet, die jou naar een denkwijze van toegenegenheid brengen dat het Universum geoorloofd is, om zich aan jou te openbaren.


“Als je de omgeving niet hoeft aan te vallen, en je ‘eigen weg’ te gaan dan word je ondersteund en versterkt door het begrip, hoe je geholpen wordt door het Goddelijke Patroon. Alhoewel, zou ik het niet willen beperken tot een min of meer academische bestempeling van ‘Patroon’, want het is Persoonlijk, even als God Persoonlijk is, en zo zijn jouw ervaringen geteld te midden van hen door ‘God-geleid’.


“Vreedzaamheid is een zeldzame kwaliteit op deze planeet. Angst is zo sterk, een verhoogde waakzaamheid is zeer nodig in het patroon, dat zich door angst omsingeld, ontplooid. Het ene voedt het andere, daarom is er geen rust. Maar dezen onder jullie, die tot vertrouwen komen, en jullie plaats in het universum geaccepteerd hebben, komen tot vrede met jezelf en de wereld, en zodoende is het mogelijk om je te realiseren – en er mee te leven – dat er een plaats van orde en vriendelijkheid is ten aanzien van jezelf, en jouw wereld, zodat je eigenlijk een grotere Vreedzaamheid kan ervaren.


“Vreedzaamheid is overeenkomstig met Genade, maar in het algemeen denk je over Genade als ietwat schijnheilig, terwijl Vreedzaamheid accord gaat met jouw sterveling zijn, en je accepteerd dat als de orde van de dag. In deze hedendaagse tijd, zo beladen met angst – vanwege de oorlog, vanwege dodelijke ziektes en viruses, vanwege de onberekenbaarheid van de mensheid, en de onzekerheid van de toekomst voor jullie wereld – het is verkwikkend om deze Vreedzaamheid te zien, want de ‘Stilte’ geeft dit milieu. Gelijk een geestelijke geur zweeft jouw Vreedzame tegenwoordigheid door de atmosfeer en veroorzaakt een kleine pauze, ook al is het voor een moment.


“Maar dat Ene Moment maakt zo’n indruk op de Sterveling, dat de chaos van het gewone leven herkent wordt dat het ook chaos heeft.


“Vreedzaamheid is goed voor de gezondheid. Het verminderd de kans op een hart infarct, of een beroerte, of een hoge bloeddruk. Zoals gezegd. gebruikt een glimlach minder spieren dan een frons, zo verlengd Vreedzaamheid het leven en brengt een voortdurend goede gezonheid. Het is fijn om je te zien glimlachen, en van elkander's gezelschap te genieten, alsmede ook dat jullie schik hebben.


“Maar jullie beginnen nu pas in jezelf te geloven, en in het voorbeeld van je associatie. Je begint nu je keuzes te Vertrouwen, je maat, je beslissingen, jezelf. En je gemoedstoestand verleend zich tot onafgebroken en krachtgevende Vreedzaamheid, want de actie gaat gemakkelijker. In plaats van als bumper karretjes tegen elkander aan te botsen, is het nu in plaats daarvan, een deel van het leven – een Goddelijk leven, dat is.


“De Meester zei: “Het Konkrijk is niet van deze wereld”, en toch, zie hoe het mogelijk is, om met bevalligheid en Vreedzaamheid door het leven te gaan, met zekerheid in je eigen vertrouwen, in het Koninkrijk, zoals jij het kent, en toch bewust van de wereld en alles wat er in om gaat. Vreedzaamheid maakt deel uit van Waarheid, Schoonheid en Goedheid.


“Het is goed, om Vreedzaam te zijn. Vreedzaamheid is niet hetzelfde als zelfvoldaanheid. Ook is het niet tevredenheid. Maar het is in tegenstelling van angst”


Noteringen: “Betreffende Bob?” en “Lady” zijn van dezelfde orde van engelen als; “Ik ben Frank” en “Alice”. Zij zijn Morontia Cherubijnen.


Alhoewel zij tot de laagste orde van engelen behoren – ieder een Cherubijn en Sanobijn paar – zijn zij heel geleerd op het terrein van menselijke fysiologie, psychologie, en psychopharmacologie.


Zij verschaffen vaak analysis en diagnosis voor de middenwezen/genezers.


O'Dell Bowen Onderneming

De 11:11 Progres Groep

"Que el Amor prevalezca en la Tierra"


Gerdean Bowen is de Schrijfster van "The Zooid mission." Een opsomming van haar ge-inspireerd schrijven kan op her website gevonden worden: http://www.zooidmission.com